‘Drugs gebruikt terwijl ik dat niet wilde’

Een verhaal van twee meiden die gewoon naar een feest gingen.

‘Toen we er net waren, was de sfeer goed. We kenden bijna niemand en er waren nog niet veel mensen. Er werd gelijk drinken aangeboden. Wodka. Het voelde onwennig, maar iedereen dronk het. Later waren we aangeschoten en het was gezellig. We hadden al wat mensen leren kennen. Beide deden we ons eigen ding, maar we bleven op elkaar letten’.

Maar toen de een al sliep, heeft de ander drugs gebruikt. En dat was helemaal niet de bedoeling.

‘Ik voel me zo schuldig, had ik maar beter opgelet. Het is raar om het verhaal achteraf van een ander te moeten horen, terwijl je er zelf bij was. Het begon met drank en eindigde met verschillende soorten harddrugs. Door de alcohol was ik al onder invloed. En toen nog de druk van de groep, het werd opgedrongen. Het effect was direct merkbaar. Ik zag zoveel dingen tegelijk, te veel. Ik wist dat ik rustig moest blijven en dat het over zou gaan. Het leek alleen wel een eeuwigheid te duren. Voor ik het wist, dronk ik ook een drankje waar poeder in zat. Ik voelde me zo rot, dat ik ben gaan liggen in de hoop dat ik in slaap zou vallen. Het bleef bij hoop want zelfs als ik mijn ogen dicht deed, zag ik van alles. Waar is mijn vriendin, vroeg ik mij af. Ik wilde naar huis maar kon zo onmogelijk thuis verschijnen’.

‘Het was bij 6 uur in de ochtend. Ik werd wakker van geluiden om me heen en van en dikke kater. Ik ving de woorden ‘ambulance’ en ‘drugs’ op. Er ging automatisch een alarm af in mijn hoofd. Waar is mijn vriendin? Ik kroop snel uit mijn slaapzak en vroeg een meisje wat er aan de hand was. Ze wees naar de grote schuur. Een van de jongens die drugs had gebruikt, lag schreeuwend op de grond. Omstanders hielden zijn armen en benen vast, tegen het schoppen. De ambulance was onderweg. Waar is mijn vriendin? Ik vond haar. Ze huilde en vertelde wat er was gebeurd. Ik heb er zo’n spijt van. En ik voelde me beroerd. Ik wilde naar huis’.

‘Het is goed gekomen met de jongen. Maar wat is goed in zo’n situatie? Kun je achteraf zeggen dat het een leuk feest was? Wij niet’.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *