Over ons

Het Project Ouders Praten over drugs is een initiatief van Van der Holst Coaching, GGD Fryslân en Verslavingszorg Noord Nederland. Het is gebaseerd op een advies van jonge drugsgebruikers in de gemeente De Fryske Marren. Maaike Slump, ambassadeur jeugdparticipatie van die gemeente, adviseert de projectpartners. Het Platform Nuchtere Fries ondersteunt het project.

 

Van der Holst Coaching is gespecialiseerd in projecten met jongeren op basis van maatschappelijke thema’s die jongeren zelf belangrijk vinden. In de projectgroepen hebben jongeren de regie.

Verslavingszorg Noord Nederland zet zich in voor mensen die problemen ondervinden als gevolg van een verslaving. Verslaving op het gebied van alcohol, drugs, tabak, gokken of bijvoorbeeld gamen.

GGD Fryslân is de gezondheidsdienst van de Friese gemeenten. De GGD werkt aan het bevorderen van de gezondheid en het voorkomen van gezondheidsproblemen bij de Friese burger.

 

Nuchtere Fries is een platform waarin verschillende partijen samenwerken aan het verminderen van de problematiek rondom jeugd, alcohol en drugs: alle Friese gemeenten, Verslavingszorg Noord Nederland, Politie, horecabond en GGD Fryslân.